MANN+HUMMEL expanderar sin närvaro i Norra och Östra Europa

Tillsammans med det finska filterföretaget Oy M-Filter Ab kommer MANN+HUMMEL Group att öppna upp nya strategiska affärsområden i Skandinavien och Baltikum. M-Filter kommer att ha en stark partner i MANN+HUMMEL för att utvidga sin närvaro i regionen samt att få tillgång till en bredare produktportfölj.

Ludwigsburg/Haapavesi, 10:de januari, 2023 – MANN+HUMMEL Group tillkännager en strategisk investering i M-Filter Group, en av de största filtertillverkarna i Norra och Östra Europa med flertalet produktionsanläggningar i Finland och Litauen. Sedan 1962 har företaget specialiserat sig inom olika filtreringsprodukter, inkluderat ventilationsfilter, HEPA filters och olje/hydraulikfilter för maskiner. Medan Filterpaks varumärke kommer att komplettera MANN+HUMMEL´s produktgrupper inom allmän samt hemmaventilation, kommer M-Filter att hämta sitt starka kunnande inom OEM produkter för industriella applikationer samt förbränningsmotorer till gruppen.

”Genom att slå oss samman med M-Filter kommer vi att kunna förstärka vårt Europeiska avtryck samt låsa upp vidare tillväxtmöjligheter i Skandinavien samt Baltikum”

Kurk Wilks, VD och President för MANN+HUMMEL Group.

”Majoritetsinvesteringen av MANN+HUMMEL kommer att att göra det möjligt för fortsatt produktutveckling och möjliggör investeringar i försäljning samt tillverkning. M-Filter Group har haft en organisk och oorganisk tillväxt under de senaste åren, och vi ser framemot att jobba tätt tillsammans med de olika enheterna inom MANN+HUMMEL för att tjäna kunderna i vår region”

Kai Liesmaa, VD för M-Filter.

Mera information fås av:
Kai Liesmaa
CEO, M-Filter Group
Tel. +358 40 5017 614
kai.liesmaa@m-filter.fi

 

Om MANN+HUMMEL

MANN+HUMMEL är ett ledande globalt företag inom filtreringsindustrin, Inom dess två affärsområden, Transport och ”Life Sciences & Environment, utvecklar den Ludwigsburgs-baserade  koncernen intelligent filtrering och separerings lösningar som möjliggör en renare rörlighet, renare luft samt renare vatten.

Således, bidrar det 1941 grundade familjeägda företaget med en viktig del i en renare planet samt i en mera hållbar användning av jordens begränsade resurser. Under 2021, genererade över 23.000 anställda på flere än 80 platser en omsättning på 4.2 miljarder EUR.

Mera information om MANN+HUMMEL hittar du på  https://www.mann-hummel.com

Sommarsemestrarna närmar sig

Våra fabriker i Haapavesi, Hangö, Vimpeli och Salo i Finland har sommarstopp. På samma sätt är vår fabrik i Litauen stängd en stund under sommaren.

MANN+HUMMEL expanderar sin närvaro i Norra och Östra Europa

Tillsammans med det finska filterföretaget Oy M-Filter Ab kommer MANN+HUMMEL Group att öppna upp nya strategiska affärsområden i Skandinavien och Baltikum.

Sjukdomsbekämpning med renad inomhusluft

M-Filter Group är med i en undersökning där man undersöker om det är möjligt att minska på, bland annat barns insjuknande i infektioner i de övre luftvägarna

M-Filter Group expanderar igen

Oy M-filter Ab har köpt hela aktiestocken i det Salo-baserade företaget Filter Partner Oy.

På väg mot kolneutralitet

Vår målsättning är att för egen del bli kolneutrala genom utsläppsminskning samt kompensationer. Vi påbörjade projektet mot kolneutralitet tillsammans med Green Carbon Finland.

Ren finsk luft erövrar världen

Renluftsexperterna Oy M-Filter Ab och Filterpak Ab går samman i en affärsuppgörelse där M-Filter köper Filterpak:s hela aktiestock.

Filterlösningar för att rena inomhusluften

Vi tillverkar även de mest krävande filterlösningarna för t.ex. luftrenare.

Pås- och kompaktfilter

PL-filterpåsar and kompaktfilter.

Det nya varumärket M-Filter

Det nya och förbättrade varumärket M-Filter.

Produktion av munskydd inleddes

M-Filter har inlett produktion av munskydd i Finland.